maandag 7 januari 2008

Choose to Live - Kies om te Leven

Choose2Live gaat over het heden, het verleden en de toekomst, over leven en werk en vooral de combinatie van beide, over dromen en de verwezenlijking ervan, over vreugde, geluk, enz.

Deze blog is geïnspireerd door sites als LifeHacker en 43 Folders. Deze blogs zijn zeker het lezen waard, maar ze hebben twee nadelen: ze zijn in het Engels geschreven, wat niet voor idereen even toegankelijk is en de inhoud is niet altijd van toepassing op België of bij uitbreiding West-Europa.

Vanwaar de naam van deze blog? Ten eerste is het bedoeld als levensmoto: "kies voor het Leven" met grote L, of met andere woorden: kies er voor om te leven in plaats van ongelukkig te zijn, gespannen, gefrustreerd, enz.

"Kiezen om te leven" is ook het omgekeerde van "Leven om te kiezen". De huidige (consumptie) maatschappij heeft er voor gezorgd dat we bij alles wat we kopen of doen een onoverzichtelijke hoeveelheid keuzes lijken te moeten maken. De naam wil er op wijzen dat we niet de slaaf mogen worden van deze tendens, maar in het achterhoofd moeten houden dat het scala aan mogelijke keuzes er is voor ons en niet omgekeerd. Hierover later meer...