vrijdag 21 maart 2008

Presentatie is belangrijk

Hoe je het ook draait of keert, presentatie en verpakking is belangrijk. Dat is zo in je werk, maar ook in persoonlijke contacten. Enkele voorbeelden die dit illustreren vind je terug in hoe mensen zich presenteren, welke online identiteit en email adres je gebruikt, enz. We komen hier later nog op terug.

Het belang van de verpakking is ook groot in echte presentaties binnen een werk context. Verpakking is niet noodzakelijk in negatieve zin te begrijpen: van zodra de verpakking of presentatie de inhoud versterkt of bevattelijker maakt, is het een positief iets. De prakijkt leert ons echter dat bijvoorbeeld 'death by PowerPoint' (hier is een Engelstalig filmpje) vaak voorkomt.

Nochtans vergt het vaak niet zo heel veel moeite om het beter te doen, punt is dat wij mensen nauwelijks getraind worden in de kunst van presentatie. Een van de bekendste personen die hier verandering wil in brengen is Garr Reynolds (bekijk maar eens zijn blog en boek). In de slides hieronder geeft hij enkele voorbeelden over hoe het kan. Af en toe zie je hoe een slide er oorspronkelijk uit zag en wat er mogelijk is om het beter te verpakken.

Trouwens, slide nummer 61 deed me lachen...

Geen opmerkingen: